Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου το 45ο Φεστιβαλ ΚΝΕ στα Λιθαρίτσια

Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος τα ραντεβού στην πόλη των Ιωαννίνων δίνεται στο Πάρκο Λιθαρίτσια στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στο σύνθημα του φετινού φεστιβάλ αποτυπώνεται το τι μπορεί και πρέπει να κάνει σήμερα κάθε…

νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια αυτού του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, που η ζωή και το μέλλον του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει, αλλά ίσα – ίσα φαντάζουν δυσοίωνα.

Γιατί με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας κατακτήθηκαν όσα δικαιώματα μας πήραν πίσω η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της και μόνο με αυτούς μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης κόντρα σε Κυβερνήσεις-ΕΕ-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Γιατί τα όνειρα της γενιάς μας δε χωράνε στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα μας επιτρέπει να ζούμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα, με ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό, με ολοκληρωμένη μόρφωση, σχολεία και πανεπιστήμια με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, που θα στηρίζουν την ολόπλευρη κατάκτηση της επιστήμης και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, δεν είναι άπιαστο όνειρο! Οι δυνατότητες της εποχής μας μπορούν να τα κάνουν πράξη!

Γιατί η δύναμή μας πηγάζει από τη γνώση ότι η επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, πηγάζει από την ηρωική δράση του ΚΚΕ που εδώ και 100 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο από την αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τους πολέμους, την προσφυγιά κ.ά. Ανοιχτό, με το λαό στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής, πρωταγωνιστή, με την πραγματική εξουσία στα δικά του χέρια. Γεμάτο ελπίδα, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, μπορούμε να νικήσουμε, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί καθιερωμένο πολιτιστικό γεγονός, χώρο συνάντησης χιλιάδων νέων με πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο φέτος συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:

Παρασκευή 6/9

-Εισβολέας

-Τσολιάς ΕΝΤ ΔΕ ΤΣΟΛΙΑΣ ΜΠΑΝΤ (Ελληνοφρένεια)

-Sliver

-Marios Katsanos & The Mystic Libraries

-Λαϊκό Γλέντι

Σάββατο 7/9

-Μίλτος Πασχαλίδης

-Χρήστος Χαλιγιάννης κ Χρήστος Ζέκιος (Παραδοσιακό Γλέντι)

Το Σάββατο 7/9 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Φεστιβάλ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επιπλέον στο χώρο του Φεστιβάλ :

  • Εκθέσεις
  • Στέκια Μαθητών-Φοιτητών-Νέων Εργαζομένων με πλούσιες δραστηριότητες, συζητήσεις, διαγωνισμούς κ.α.
  • Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους
  • Βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
  • Περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά
  • Bar – Cocktails

Read more: http://epirusin.blogspot.com/2019/08/45.html#ixzz5xDRnamhH
Follow us: 100012226086803 on Facebook