Στις Τ.Κ. Κράψης, Ανατολικής και Δρίσκου η Τ. Καλογιάννη

Η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023, συναντήθηκε στα Σεισμόπληκτα, με πολίτες των Τ.Κ. Κράψης, Ανατολικής και Δρίσκου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Ιωάννινα και συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους:
1. Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικής, και  2. Αδελφότητα Κραψιτών, Ανατολικής και Δρίσκου.


Έγινε ουσιαστικός διάλογος, και τα θέματα που αναδείχθηκαν αφορούν κυρίως τα έργα υποδομών και αποκαταστάσεων που θα διευκολύνουν τη ζωή των μόνιμων κατοίκων, θα συμβάλλουν στην επιστροφή άλλων, αλλά και θα καταστήσουν τα χωριά αυτά περισσότερο προσιτά στους επισκέπτες. Ειδικότερα καταγράφηκαν:
1. Η ανάγκη επαρκούς πρόσβασης στη Γέφυρα Παπαστάθη που αποτελεί στολίδι της λαϊκής ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και η διαμόρφωση παρόχθιων υποδομών για τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων δίπλα στον Άραχθο.
2. Αποκατάσταση των βάθρων της γέφυρας «Κρυστάλλω» Αράχθου που συνδέει το Δροσοχώρι με την Κράψη, και συνολική συντήρηση της γέφυρας, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διάβρωση και να διατηρηθεί η απρόσκοπτη προσπέλαση στην Κράψη.
3. Ανακατασκευή των παλαιών σχολείων (με προτεραιότητα εργασίες αποκατάστασης των στεγών τους), ώστε να διαμορφωθούν σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.
4. Βελτίωση βατότητας του δρόμου Ανατολικής – Κράψης.
Η Τατιάνα Καλογιάννη κατέγραψε τα θέματα και δεσμεύτηκε για την ένταξη τους σε ένα εφικτό πρόγραμμα εκτέλεσης τεχνικών έργων, που θα αποσκοπεί στην σταδιακή εξασφάλιση της ανάδειξης των περιοχών αυτών. Στη συνέχεια η Τατιάνα Καλογιάννη είχε συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεισμοπλήκτων, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων της συνοικίας αυτής.