Συμμετοχή της Μ. Τζούφη στην τηλεδιάσκεψη με τους τουριστικούς φορείς της Ηπείρου

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων στον Τουρισμό. Ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων, όπου δραστηριοποιούνται πολλές μικρές, μεσαίες και οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις», τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο με τουριστικούς φορείς της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό έθεσε μια σειρά από ερωτήματα όπως «πόσες από τις επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν, καταφέρνοντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές και υγειονομικές προϋποθέσεις; Πόσοι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να απασχοληθούν τη φετινή τουριστική περίοδο και πόσοι θα κληθούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως κανένα εισόδημα;».

Η βουλευτής των Ιωαννίνων επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στη διευθέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων και την προστασία των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να επεκταθούν τα επιδόματα για προγράμματα εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση στη νεολαία.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στα Ιωάννινα και συνολικά στην Ήπειρο, η οποία ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων (Εγνατία και Ιόνια οδός) αλλά και τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων.