Συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζίτσας

Την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία όλων των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ζήτησε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε μαζί τους παρουσία των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24-01-2024) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή μεγάλης πλειοψηφίας των Προέδρων, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του αφού καλωσόρισε τους Προέδρους και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση επεσήμανε, « Όλα αυτά τα χρόνια κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί χωρίς αποκλεισμούς εργαζόμαστε καθημερινά, αιρετοί και υπηρεσιακοί, για την επίλυση των προβλημάτων. Θέλω να συνεργαστείτε με τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες και χωρίς διαχωριστικές γραμμές να δρομολογούνται λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν». Ταυτόχρονα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές δομές του Δήμου ζητώντας τη συνδρομή τους προκειμένου η «ομπρέλα προστασίας» του Δήμου να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους ευάλωτους πολίτες. «Είναι σημαντικό στη διάρκεια της θητείας μας να προσφέρουμε βοήθεια έστω και σε ένα συμπολίτη μας που έχει ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας και κάλεσε τους Προέδρους να δηλώνουν άμεσα στις υπηρεσίες τα προβλήματα που εντοπίζουν στα χωριά τους.

Ακολούθως το λόγο πήραν οι Αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι ενημέρωσαν τους Προέδρους για επιμέρους θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητές τους, όπως αυτά της   διαχείρισης απορριμμάτων, αδέσποτων ζώων και πρασίνου, πολιτικής προστασίας, για τις δομές κοινωνικής πολιτικής και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ωφελούμενους, για τις διαδικασίες διοργάνωσης εκδηλώσεων καθώς και για τις αρμοδιότητες αναφορικά με την αξιοποίηση και προστασία της δημοτικής περιουσίας.