Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κούβας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με τον Πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κούβας, κ. Aramis FUENTE HERNANDEZ. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών παρά τη γεωγραφική απόσταση που τις χωρίζει.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρέσβυ για την υποστήριξη της Κούβας στην ελληνική υποψηφιότητα για εκλογή ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26 και αναφέρθηκε στα ισχυρά θεμέλια συνεργασίας των δύο χωρών σε ποικίλους τομείς και στους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Πρέσβυς της Δημοκρατίας της Κούβας ενημέρωσε για τη σημαντική προσπάθεια της χώρας του για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και για τη στενή συνεργασία των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, τελειώνοντας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Πρέσβυς της Δημοκρατίας της Κούβας θα συμβάλλει, έτι περαιτέρω, στην ανάπτυξη των εξαιρετικών διμερών μας σχέσεων.

Στην συνάντηση του Προέδρου της Βουλής και του Πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κούβας έδωσαν το παρόν ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Βλάσσης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελλάδος-Κούβας και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης