Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τον Σύλλογο Τυφλών

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τον Σύλλογο ΤυφλώνΜε τα στελέχη του Συλλόγου Τυφλών Άρτας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση που αφορά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χαρά Σφαλτού και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, κ. Κώστας Πατήλας, συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στην προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους, στις μεταφορές, στην εκπαίδευση και στην απασχόληση.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στη ζωή της πόλης.

Εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας από μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την υλοποίηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και για την επίλυση του χώρου στέγασης του συλλόγου, δηλώνοντας τα κάτωθι: «Με κατάλληλες πρωτοβουλίες, που να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, με σήμανση και πληροφόρηση, με σημάνσεις σε διαγραμμικές περιοχές, όπως διαβάσεις δρόμων, πεζοδρόμια, και διασταυρώσεις, με προσβάσεις σε δημόσιους χώρους, η ποιότητα ζωής των τυφλών στην πόλη μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί».

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Τυφλών υπογράμμισαν τις ανάγκες και τις προτάσεις τους, ενώ παράλληλα επισήμαναν τη σημασία της συνεργασίας και της στήριξης από την πλευρά του Δήμου για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου Τυφλών για την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.