«Συνέκδημοι & Φιλαπόδημοι» από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων την Κυριακή 17 Μαρτίου

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωσή του, την Κυριακή  17  Μαρτίου και ώρα 8:00 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

«Συνέκδημοι & Φιλαπόδημοι» είναι ο τίτλος της φετινής παράστασης του Συνδέσμου, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Παπαλεοντίου: «Μαζί, ως συνέκδημοι, θα ταξιδέψουμε και θα περάσουμε γέφυρες και ποτάμια, βουνά και θάλασσες και, ως φιλαπόδημοι, με αγάπη για ταξίδια που εμείς οι Ζαγορίσιοι κάναμε και για λόγους ανάγκης αλλά και από την περιέργεια να γνωρίσουμε άλλους τόπους, άλλες συνήθειες, άλλους ανθρώπους, όμοιους όμως με εμάς στις χαρές και τις λύπες τους, στις ανησυχίες τους και τα βάσανά τους, στους πόθους και τους καημούς τους! Κάπως έτσι, άλλωστε, συγκροτείται η κοινή μοίρα ενός λαού, μέσα από τη σμίξη ψυχών, ονείρων και ιδεών!

Κι όλη αυτή η θαυμαστή περιήγηση γίνεται, όπως κάθε χρόνο, με μια γνωστή και αγαπημένη παρέα: τους χορευτές του Συνδέσμου και όλους τους άλλους συντελεστές του προγράμματος, που υπερβάλλουν εαυτόν ώστε με επιτυχία να διαχειριστούν το τεράστιο έργο που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν, έργο πρακτικό αλλά και πνευματικό».

Συντελεστές της παράστασης είναι :

-Υπεύθυνος Προγράμματος και Χορού : Γιάννης Τριφύλλης

-Μουσικοί:

Βασίλης Παπαγεωργίου κλαρίνο

Γιώργος Πατσούρας τραγούδι

Κώστας Καραπάνος βιολί

Φώτης Παπαζήκος τραγούδι, λαούτο

Τάσος Ντάφλος κρουστά

Σοφία-Σπυριδούλα Ζώη τραγούδι κανονάκι

-Κείμενα Γιώργος Φούκας

-Δρώμενα:

Παναγιώτης Σιώνης, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Επί Σκηνής Δήμου Ζίτσας

Βαρβάρα Βαράκα, Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι

Θα χορέψουν τα παιδιά του Συνδέσμου.

-Θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από τις περιοχές:

Μακράς Γέφυρας, Ιωαννίνων, Σαρακατσάνων, Σερίφου, Λευκάδας, Λίμνης Ευβοίας, Ζαγορίου.

Γενική είσοδος 5€

Ελεύθερη είσοδος στα ΑΜΕΑ και τα παιδιά κάτω των12 ετών.