ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να μπει τέλος στην κυβερνητική αδιαφορία για τους κτηνοτρόφους»

«Να σταματήσει η επιδεικτική αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση προς τον κτηνοτροφικό κλάδο» ζητούν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.
 
Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου, τονίζουν πως η αιγοπροβατοτροφία, η βοοτροφία, η χοιροτροφία και η πτηνοτροφία έχουν μείνει αβοήθητες στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας.

 
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για αδράνεια και αδιαφορία, καθώς δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Επιπλέον, τονίζουν πως η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) από τα ξένα επενδυτικά ταμεία (funds), τα οποία ήδη προχωρούν σε κατασχέσεις επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν άμεσες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων «δίχως υπεκφυγές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις».