Θεατρική παράσταση από τη “Σχεδία” και το «Υφάδι»

Στο πλαίσιο της αντίληψης ότι «η πρόληψη μας αφορά όλους», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» υλοποιεί σταθερά παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της κοινότητας, με στόχο την ανάληψη δράσης κατά των εξαρτήσεων.

 

Καθώς η συνεργασία με φορείς και η αξιοποίηση της τέχνης συνιστούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του πεδίου της πρόληψης, τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) το Κ.Π. «Σχεδία», σε συνεργασία με την  Ομάδα Τέχνης «Υφάδι», θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Ο ΔΡΑΚΟΣ» τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Καμπέρειο Θέατρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: https://youtu.be/kdRZOwqvbSU

Λίγα λόγια για το έργο: Το θεατρικό έργο «Ο Δράκος», που γράφτηκε από τον Γιουτζίν Σβαρτς το 1944, αποτελεί μια εξερεύνηση της απολυταρχίας και των διεφθαρμένων επιπτώσεών της στην ανθρώπινη ψυχή. Μια αιχμηρή πολιτική και φιλοσοφική παραβολή με τη μορφή παραμυθιού.

Ένας περιπλανώμενος ιππότης, ο Λανσελότος, μαθαίνει περνώντας από μία πόλη ότι κυβερνάται εδώ και 400 χρόνια από έναν δράκο που απαιτεί από τον λαό της, όχι μόνο άφθονη τροφή και αγαθά, αλλά και την ανθρώπινη θυσία μιας κόρης κάθε χρόνο. Φέτος, η άτυχη κοπέλα είναι η Έλσα, κόρη του Καρλομάγνου, οικοδεσπότη του Λανσελότου. Η οικογένεια της Έλσας δεν κατηγορεί τον δράκο και συμβιβάζεται χαρούμενα με τη μοίρα της. Ο θαρραλέος Λανσελότος αδυνατεί να αποδεχτεί την κατάσταση και αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον δράκο στη μάχη. Ο δήμαρχος της πόλης προσπαθεί να αποτρέψει τον ιππότη και μαζί με τον πανούργο γιο του, Ερρίκο, δοκιμάζουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Μέσα από τις αλλεπάλληλες ανατροπές, τις έντονες στιγμές, αλλά και τα κωμικά στοιχεία του μύθου, μπορεί κανείς να εντοπίσει τον δικό του δράκο, να βρει τη δύναμη να τον αντιμετωπίσει και εν τέλει να τον νικήσει ώστε να ζήσει από εδώ και στο εξής ελεύθερος.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα: Η «Ομάδα Τέχνης Υφάδι» είναι η εξέλιξη ενός οράματος, μιας ανήσυχης ομάδας ανθρώπων που οραματίστηκαν μια κοινή πορεία αναζήτησης μέσα από την τέχνη. Το 2019 δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη ερασιτεχνική ομάδα τέχνης που κάθε χρονιά παρουσιάζει παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου, με μεγάλη απήχηση και διθυραμβικές κριτικές. Το 2023 η Νεανική Σκηνή «Υφάδι» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Δράκος» και η Κεντρική Σκηνή «Υφάδι» την παράσταση «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου».

Ο σκοπός της ομάδας ήταν και παραμένει να αφήνει το αποτύπωμά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στο απαιτητικό κοινό της, ενώ παράλληλα δίνει βήμα έκφρασης σε όσους αγαπούν το θέατρο. Η ομάδα έχει ιστορικό συνεργασιών με καλλιτεχνικούς φορείς όπως το Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Φέτος, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Κρυσταλλία Γιωτάκη,Σοφία Εξαρχοπούλου, Ιωάννα Θωμά, Αναστάσης Θωμάς, Μυρτώ Κίτσιου, Μιχαέλα Κουτσομήρου, Δημήτρης Κυριαζής, Φίλιππος Μανούσης, Κωνσταντίνος Ντάκος, Ελεωνόρα Στράτη, Άρης Τασιούλας, Φραγκίσκος Τασιούλας, Απόστολος Τζιμοτόλης, Γιάννης Υφαντής, Ευτύχιος Υφαντής, Θάνος Υφαντής.

 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικόλαος Τζοβάρας

Μετάφραση: Γιώργος Τζοβάρας

Σκηνικά: Νικόλαος Τζοβάρας

Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς

Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου

Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τζοβάρας

Ρύθμιση Φωτισμών: Δημήτρης Νικολάου

Ρύθμιση Ήχου: Γιώργος Τζοβάρας

Διεύθυνση Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά

Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Βάτσου

Trailer-Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας

Βιντεοσκόπηση παράστασης: Σοφία Γκόη

 

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο. Για την καλύτερη οργάνωση, κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 6937748187.