Τιμήθηκε η 201η επέτειος της Επανάστασης των Καλαρρυτών

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της Επανάστασης των Καλαρρυτών, με εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου τελέστηκε η Δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών, ενώ ακολούθησε και επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως των υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντων, πριν από 201 χρόνια, στο μνημείο, που βρίσκεται στον περίβολο του ναού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας με τίτλο «Η ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων μέσα από τις επετειακές εκδηλώσεις» εκφώνησε ο Σπυρίδων Μουσαφίρης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Οδυσσέα Πότση, τον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Πέτρο Κωσταδήμα, τον δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου κ.ά.

Οι εκδηλώσεις, που είχαν ξεκινήσει το Σάββατο 2 Ιουλίου, με αγώνα δρόμου, Μέγα Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Καλαρρυτών και Καλαρρυτιώτικο γλέντι, ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση από τους χορευτικούς Συλλόγους Καλαρρυτών, παραδοσιακή μουσική και παράθεση γεύματος στους επισήμους και στους