Την περιοχή του Βουτσαρά επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη

Την περιοχή του Βουτσαρά επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και συνομίλησε με πολίτες στα καφενεία και τα καταστήματα.

Στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, η βουλευτής Ιωαννίνων συζήτησε με το προσωπικό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Μεταξύ αυτών, η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σύγχρονου εξοπλισμού σε ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει μια απαιτητική περιοχή με πολλούς ηλικιωμένους. Η βουλευτής Ιωαννίνων παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την αύξηση των δαπανών και την κάλυψη των αναγκών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ηπείρου.

Στη συζήτηση με τους κατοίκους και τους τοπικούς επαγγελματίες διαπιστώθηκε η εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών, ο μαρασμός της παραγωγικής βάσης, οι δυσκολίες στην πρόσβαση, ο αναξιοποίητος πολιτιστικός πλούτος, η ανύπαρκτη τουριστική ανάπτυξη και η σταδιακή ερήμωση των χωριών.

Μείζον θέμα οι εξορύξεις στην περιοχή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως οι υδρογονάνθρακες δεν έχουν θέση σε ένα «πράσινο» μέλλον, ενώ υπογράμμισε πως το σενάριο των εξορύξεων εξετάστηκε και απορρίφθηκε προς όφελος της κλιματικής ουδετερότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας. Σημείωσε επίσης πως η ΝΔ παρουσιάζει τις εξορύξεις ως «μαγική λύση» στα προβλήματα της περιοχής, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη μίλησε για ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας με πλήρως λειτουργικές δομές υγείας, στελεχωμένα σχολεία, υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, οικονομικές ενισχύσεις και ειδικά κίνητρα σε όσες και όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.