Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Απόλυτο χάος στο ζήτημα των Εργατών γης, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών. Μεγάλος ο κίνδυνος για την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας»

Να επιλυθεί άμεσα και ενιαία το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, που οδηγεί την παραγωγή σε άλλη μια αποτυχημένη χρονιά και εντείνει τον κίνδυνο για ελλείψεις ή και αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, σε ερώτησή τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Αργολίδας και τομεάρχη Εργασίας της Κ.Ο Γ. Γαβρήλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μετανάστευσης & Ασύλου, Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Εξωτερικών να απαντήσουν αν:

-Θα δώσουν λύση στο γραφειοκρατικό χάος και τις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, εγκυκλίων και νόμων ώστε με ενιαίο τρόπο και με πιο γρήγορο ρυθμό, οι Υπηρεσίες να διεκπεραιώνουν τα αιτήματα.

-Προτίθενται να ενισχύσουν με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αλλά και των Προξενείων, ώστε να επισπευσθεί η εξέταση των αιτήσεων για μετακλήσεις εργατών γης, που συγκεντρώνονται σε στοίβες και δημιουργούν αδιέξοδο στους εργοδότες.

-Προτίθενται να υπάρξει αναπροσαρμογή των Μονάδων Ανθρώπινης Εργασίας (ΜΑΕ), σύμφωνα με τις πραγματικές απαιτήσεις των καλλιεργειών.

-Είναι τα αρμόδια Υπουργεία σε επικοινωνία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς έτσι ώστε άμεσα να σημειώνονται τα προβλήματα των ελλείψεων εργατών γης και των διαδικασιών και να επέρχονται οι αντίστοιχες παρεμβάσεις.

-Προτίθενται να προχωρήσουν σε άλλες διακρατικές συμφωνίες, με άλλες χώρες, ούτως ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εργατών που μπορούν να εισέλθουν στην χώρα για το σκοπό αυτό και για καθορισμένο χρονικό διάστημα.