Αλλαγή τόπου του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι, για τεχνικούς λόγους, το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα πραγματοποιηθεί στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου, με έναρξη στις 20:00 στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ “ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΣ” (Παλιά Σφαγεία) αντί του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπως είχε ανακοινωθεί.

Τα σεμινάρια Διατροφής και “Σκηνοθέτης για μια μέρα” θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Πυριδιταποθήκης του Ιτς Καλέ, όπως είχε ανακοινωθεί.

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και την ευγενική χορηγία των ΠΑΣΣΑΣ FACTORY, Μελιγγιώτης, electrokinisis, Κρεαταγορά ΜΠΙΜΠΑΣΗ, Ovo Fresco, Γιολδάσης, Valia Calda, Τυροκομείο ΠΟΡΙΚΗΣ, ενώ την φιλοξενία των εισηγητών προσφέρει το HOTEL Du Lac.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

• ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (Πέμπτη 5/10/2023)

• ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Παρασκευή 6/10/2023)

• ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ (Σάββατο 7/10/2023)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται:

·     Σεμινάριο «Σκηνοθέτης για μια μέρα» Πρόκειται για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε 15 παιδιά Γυμνασίου και αποτελεί γνωριμία με τη «γλώσσα» του κινηματογράφου και με τις με τις βασικές καλλιτεχνικές ειδικότητες του κινηματογραφικού συνεργείου. Θα ακολουθήσει το γύρισμα μιας μικρής ταινίας από τους μαθητές, οι οποίοι θα αναλάβουν τους απαραίτητους ρόλους για την διεξαγωγή και Θεοδώρα Μπασάκου, στελέχη της εταιρίας πολιτισμού και τεχνών Jour Fixe.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Πυριτιδαποθήκη” του Ιτς Καλέ, το Σάββατο, 7/10/2023, στις 10:30 το πρώι.

·     Σεμινάριο  «Υγιεινή στην διατροφή με τοπικά προϊόντα» Στο σεμινάριο αυτό, ο καθηγητής Θοδωρής Καλλίτσης, Κτηνίατρος – Τεχνολόγος Τροφίμων M.Sc., Ph.D. και Διευθυντής Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα αναφερθεί στις αρχές της διατροφής με τοπικά προϊόντα καθώς και στα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται κατά την παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Πυριτιδαποθήκη” του Ιτς Καλέ, το Σάββατο, 7/10/2023, στις 13:30 το μεσημέρι.