Ανάρτηση Μ. Τζούφη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η Μερόπη Τζούφη, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως εξαγγέλθηκαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς:

Η δημόσια Παιδεία στο απόσπασμα του μεταρρυθμιστικού οίστρου Μητσοτάκη-Πιερρακάκη. Ο Γενάρης του 2024 θα είναι ο μήνας της ολομέτωπης επίθεσης στη δημόσια Παιδεία, με τρία νομοσχέδια για την επαγγελματική εκπαίδευση, την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και το «αυτόνομο» σχολείο.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», σε αντίθεση με το άλλο, το κακό, το δημόσιο, το «πολιορκημένο», γεννά την ανάγκη της άμεσης υπεράσπισης των δημόσιων ΑΕΙ. Ακόμα και η συζήτηση για «μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια είναι στάχτη στα μάτια αφού δε νοείται επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς κέρδος. 
Παράλληλα, τα δημόσια πανεπιστήμια συνεχίζουν να υποβαθμίζονται και να λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής και στελεχιακής ασφυξίας. Τα περιφερειακά ΑΕΙ είναι τα πρώτα που θα βιώσουν το μαρασμό στην περίπτωση ίδρυσης ιδιωτικών. Θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν ή/και να κλείσουν Τμήματα τους λόγω έλλειψης φοιτητών, προσωπικού και χρηματοδότησης.
Παραμένουμε κάθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς αστερίσκους και αυταπάτες πως μπορούν να υπάρξουν «αυστηροί» όροι λειτουργίας των ιδιωτικών. Η αντίθεσή μας είναι δεδομένη και η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης αδιαπραγμάτευτη.