Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Βιολογικό Κεφαλοβρύσου

Ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που αποτελεί στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή πήρε το πράσινο φως με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Πρόκειται για τις Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Κεφαλοβρύσου, ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι, μετά από επίπονες προσπάθειες ετών άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Κοινότητας Κεφαλόβρυσου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Η Κοινότητα Κεφαλοβρύσου βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση Βιολογικού Καθαρισμού. Με αυτή την εξέλιξη γυρίζουμε σελίδα σε ένα σοβαρό θέμα που αποτελούσε εκκρεμότητα για τη Δημοτική Αρχή καθώς η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία της δημόσια υγείας αποτελούν πρωταρχικό μας μέλημα. Πλέον είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για ένταξή του σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και η κατασκευή του έργου στοχεύει στην επαναφορά του χρησιμοποιούμενου νερού μετά από επεξεργασία στη φύση με χαρακτηριστικά συμβατά με τις επιθυμητές χρήσεις, ώστε να προστατευτούν η δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον.