Εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας

Την αίγλη που είχε πολλά χρόνια πριν, απέκτησε και πάλι το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, αφού μετά από ενέργειες της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, το Ιστορικό Δημαρχείο επιστρέφει στην πόλη ανακαινισμένο εσωτερικά και εξωτερικά, έτοιμο να ενταχθεί ξανά στον πολιτιστικό ιστό της πόλης.

Έτσι, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ο απελθών Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, εγκαινίασε επίσημα την παράδοση του Ιστορικού Δημαρχείου, το οποίο και αποδίδεται στην καθημερινότητα των Αρτινών, ως ένα διαρκές σημείο ιστορικής συνέχειας της πολιτικής ζωής του τόπου της Άρτας.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, επέλεξε αυτό να είναι το τελευταίο έργο και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του με την ιδιότητα του Δημάρχου Αρταίων, τιμώντας τους προκατόχους του αλλά και τους Αρτινούς που για 9 ολόκληρα χρόνια του έκαναν την τιμή να τον χρίζουν Δήμαρχό τους.

Το Ιστορικό Δημαρχείο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο, εσωτερικά και εξωτερικά, και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.5 εκ. €. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η διαμόρφωση της πίσω αυλής που τελεί υπό διαμόρφωση και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ.

Στόχος για το κτίριο του Ιστορικού Δημαρχείου, είναι να λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις, βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα, αλλά και ως χώρος εθιμοτυπίας του Δήμου Αρταίων (για επίσημες επισκέψεις, τέλεση πολιτικών γάμων, αναβίωση τοπικών εθίμων κλπ, όπως προτείνει στη νέα Δημοτική Αρχή ο Χρήστος Τσιρογιάννης).

Κατά τα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά συγκινημένος που αξιωθήκαμε να παραδώσουμε αυτό το έργο στην αρτινή κοινωνία. Σώσαμε το Ιστορικό Δημαρχείο από τη λήθη και παραδίδουμε ένα κόσμημα αντάξιο της μεγάλης ιστορίας μας. Η συγκίνησή μου συνοδεύεται από χαρά, γιατί αυτά τα εγκαίνια κωδικοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε ως Παράταξη τα τελευταία 9 χρόνια. Εύχομαι, να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλες κοινωνικές και προσωπικές στιγμές των Αρτινών».

Τον αγιασμό  τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο πάτερ Βασίλειος Φλούδας, ενώ τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην Υφυπουργός Θόδωρος Κολιοπάνος, η πρώην Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενία Φωτονιάτα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόντος, Σωτήρης Χρήστούλης, Δημήτρης Σφήκας και Χριστίνα Σπάκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τζένη Ταπραντζή και Μάρω Νάκα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αντώνης Καραμπίνας και Γιώργος Γιαννούλης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κλεοπάτρα Βασιλέιου, η Διευθύντρια και οι Προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια, Άγγελος Σακκάς και Μιράντα Νούτση, πρώην υπάλληλοι του Δήμου που εργάστηκαν στο παλιό Δημαρχείο και πλήθος κόσμου.