Επισκέψεις στα έργα της Μακρυγιάννη και της Γλυκήδων

Δύο σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Πρόκειται για τα έργα στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη και τις παρεμβάσεις στο Κάστρο, στην Πλατεία Γλυκήδων.

Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος ενημερώθηκαν από τους αναδόχους για την εξέλιξη τους. Ο Δήμαρχος ζήτησε την επίσπευση των εργασιών, ειδικά στο Κάστρο όπου τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και αποσκοπούν στην δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού.

Τα έργα στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη περιλαμβάνονται σε ένα συνολικότερο πλέγμα οδικών επεμβάσεων στην περιοχή με συνολικό προϋπολογισμό 400 χιλιάδων ευρώ.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση αναβάθμισης του οδικού δικτύου που βελτιώνει την εικόνα μιας κεντρικής οδού της πόλης και κυρίως δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας.

Τα έργα στο Κάστρο

Η διαμόρφωση στην Πλατεία Γλυκήδων και στις οδούςΙστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδουρή, αποτελούν μία από τις παρεμβάσεις που εντάσσονται στον σχεδιασμό μετατροπής του Κάστρου σε Πάρκο Πολιτισμού.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

H περιοχή όπου αναπτύσσεται το έργο περιλαμβάνει τους δημόσιους χώρους, τα πλατώματα και τις οδούς που περιβάλλουν την ΒΔ ακρόπολη του Ασλάν τζαμιού.

Με την ολοκλήρωση θα επιτευχθεί η ανάδειξη της Βορειοδυτικής Ακρόπολης του Κάστρου και θα αναβαθμιστεί η περιοχή στην πλατεία Γλυκήδων ενώ θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του ιστορικού χώρου με την δημιουργία μιας πολιτιστικής- ιστορικής διαδρομής τόσο με το Ιτς Καλέ και άλλα μνημεία του Κάστρου όσο και με την παραλίμνια περιοχή.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο εξελίσσεται ομαλά και ζήτησε από τον ανάδοχο την εντατικοποίηση των ρυθμών το διάστημα αυτό που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.