Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Φεστιβάλ «Lauksnos»

Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ «Lauksnos» που έλαβε χώρα από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2022, σε διάφορες γωνιές της πόλης Klaipeda της Λιθουανίας!

Η μουσική, ο χορός, η λαϊκή τέχνη, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και άλλες μορφές πολιτιστικής δημιουργίας, είχαν την τιμητική τους σε αυτό το – εξαιρετικής οργάνωσης – τετραήμερο Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε και το οποίο απόλαυσε πλήθος κόσμου!

Ο Σύλλογός μας με την παρουσία του, έκανε γνωστό, τόσο το πολυφωνικό τραγούδι – μυώντας τους παριστάμενους στους στίχους, στους ρυθμούς και στα μονοπάτια του – όσο και ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, στους διοργανωτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους συμμετέχοντες από άλλες χώρες και φυσικά στο κοινό που παρακολούθησε το φεστιβάλ, είτε στο φυσικό είτε στο ψηφιακό περιβάλλον. Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν με συζητήσεις που έκαναν τα μέλη του Συλλόγου μας με τον κόσμο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δεκτικός, με το έντυπο υλικό που μοιράστηκε σε όλους, με τα συμβολικά δώρα τοπικής δημιουργίας που προσφέρθηκαν, κυρίως όμως με τα τραγούδια που ακούστηκαν από τα μέλη της πολυφωνικής μας ομάδας.

Τέλος θα θέλαμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν έμπρακτα για την διοργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού:

Την Eclipse Productionκαι την Αγάπη Σωτηροπούλου για τα γραφιστικά, την Ιωάννα Τάσση για τις μεταφράσεις, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πωγωνιανής και την Αγνή Φωτοπούλου, το Δ.Σ. της αδελφότητας Κτισμάτων – Νεοχωρίου Πωγωνίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικάς και τον Χρήστο Σαρηγιαννίδη, την Εύη Νάση και την Τασούλα Νάση για τις στολές, τον Γιώργο Μάνη για τις φωτογραφίες και τον Τάσο Τζιάκο για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Την πολυφωνική ομάδα ΠΛΕΙΑΔΕΣ και την Σοφία Μπαχαρίδου για την διοργάνωση και την πρόσκληση συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

Επίσης, ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου Αντωνία Κονάνου, Ραφαήλ Βιλτανιώτη και Λουκία Ιωάννου τα οποία με δικά τους έξοδα μας συνόδεψαν στο ταξίδι προσφέροντάς μας την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκειά του.

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν εκπροσωπείς τη χώρα και τον τόπο σου εκτός συνόρων είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα, πόσο μάλλον όταν είσαι δέκτης τέτοιας αποδοχής και θαυμασμού, όπως αυτών που ζήσαμε εμείς. Ένα ευχαριστώ για όλα αυτά φαντάζει λίγο!

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πόσο σημαντική είναι η συμβολή όλων απ’ όποιο μετερίζι και αν υπηρετούν την παράδοση. Δεν περισσεύει κανένας!

Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Ευχαριστούμε!