Μ. Τζούφη: “Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις ιατρών από τα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Αγρινίου”

Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις ιατρών ΜΕΘ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία πόλη στην άλλη ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Μίλτος Ζαμπάρας και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για άρνηση να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζουν πως με πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ, ιατρικό προσωπικό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Χατζηκώστα» μετακινείται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίες καλύπτονται οριακά λόγω της έλλειψης προσωπικού. Αντίστοιχα, γιατροί από το Νοσοκομείο Αγρινίου μετακινούνται προς άλλα νοσοκομεία, με τη διευθύντρια της ΜΕΘ να παραιτείται λόγω της υποστελέχωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις για τις εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών, όπως και να απαντήσει αν πρόκειται να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.