Παρουσίαση του βιβλίου “Εμείς ως άνθρωποι” της Ελευθερίας Τζιάλλα – Μάντζιου

Το νέο βιβλίο της  ποιήτριας και ζωγράφου Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου, που έχει εκδοθεί πρόσφατα,  θα παρουσιαστεί στις 26 Ιανουαρίου στην πόλη μας. Πρόκειται για ένα σύνολο τριακοσίων ποιημάτων. Το βιβλίο έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και εξυμνεί  τον άνθρωπο  μέσα από τις πτυχές της ζωής  του, τις εκφράσεις, τις χαρές και τους πόνους του.

 Το εξώφυλλο και οι πίνακες, που έπονται, είναι δικοί της εικαστικοί πίνακες.

Η παρουσίαση θα γίνει υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου,  στις  26 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα  20:00, στον  Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Ομιλητές:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ  Β . ΚΑΞΙΡΑΣ, Καθηγητής Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής στην Έδρα  John Hasbrouck Van Vleck του Τμήματος Φυσικής και Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, της Σχολής Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Harvard, στην Μασαχουσέτη των  ΗΠΑ.

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην Πρύτανης.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΙΑΜΠΗ, Ομότιμος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

 Ποιήματα από το βιβλίο θα απαγγείλει η ΑΜΑΛΙΑ  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, Φιλόλογος.

Η  εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση δύο μελοποιημένων ποιημάτων του βιβλίου από την ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο τενόρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Στο πιάνο συνοδεύει η ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.