“Η ανυπόφορη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”: Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα Documento

«Εδώ και τρία χρόνια την ευθύνη της διακυβέρνησης έχει ένα κόμμα υπεύθυνο, με μακρά ιστορία στη χρηστή, διάφανη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Ένα κόμμα που δε χρωστάει σε τράπεζες και «χορηγούς». Που δε δίστασε να τονώσει το «επιχειρείν» με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς 7 δις. ευρώ. Αντί για τους παραθεριστές του Σουνίου που θα μας γύριζαν στα κουπόνια, έχουμε την τύχη να ηγείται της κυβέρνησης κάποιος που μας καλεί να δούμε τη ζωή ολιστικά. Που καθιέρωσε ταυτόχρονα την τετραήμερη εργασία για τον ίδιο και τη δεκάωρη εργασία των υπολοίπων και την πληρωμή τους σε ρεπό. Που μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τις τράπεζες και τα στελέχη τους από κακόπιστους εισαγγελείς και δικαστές, θεσπίζοντας το ακαταδίωκτό τους. Που δεν επέτρεψε την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στο ΕΣΥ για ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό καθώς είναι το ίδιο να νοσηλεύεις διασωληνωμένους στο διάδρομο. Που απάλλαξε τους νέους μας από την αγωνία των βάσεων στις πανελλήνιες αφού αρκεί πλέον να βρουν τα χρήματα για τα δίδακτρα των κολεγίων.


Η σημερινή ηγεσία δεν υπέκυψε στο φθηνό λαϊκισμό της μείωσης των φόρων στα καύσιμα που θα ευνοούσε μόνο τους κατόχους πολυτελών οχημάτων. Αντίθετα, διαθέτει το λιμνάζον δημόσιο χρήμα για να επιδοτήσει τους σκληρά χειμαζόμενους παραγωγούς ενέργειας και τους ιδιοκτήτες διυλιστηρίων. Όπως κάθε σοβαρή κυβέρνηση, έτσι και αυτή, μόλις άρχισε να βλέπει την άνοδο του ενεργειακού κόστους και να αντιλαμβάνεται τις πιθανές συνέπειες, έκανε το αυτονόητο: ιδιωτικοποίησε τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας. Μπορεί οι τιμές να έχουν σημειώσει μια άνοδο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην αξία των μετοχών της εταιρείας. Αξία η οποία θα μεταφερθεί στην οικονομία καθώς τα διορισμένα στελέχη της που θα λάβουν αυτές τις μετοχές ως bonus, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να χρηματοδοτούν την οικοδομική δραστηριότητά τους.

Επιτέλους έχουμε μια κυβέρνηση που σέβεται και κατοχυρώνει τη διαφάνεια μέσω νυχτερινών τροπολογιών. Που ασχολήθηκε με την ασφάλεια των πολιτών προσλαμβάνοντας χιλιάδες ειδικούς φρουρούς εκτός πανελληνίων εξετάσεων. Τώρα πια, πολίτες και σφαίρες σφυρίζουν αμέριμνα δίπλα-δίπλα. Αλλά και στην εξωτερική ασφάλεια, ευτυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν υπέκυψε στην πατριδοκαπηλία. Στήριξε τη συμφωνία των Πρεσπών ως εργαλείο σταθερότητας στην περιοχή. Κατανόησε τη βαθιά απομόνωση της γειτονικής Τουρκίας, της οποίας τα αεροσκάφη χρειάζεται να πετούν πια μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να δηλώνουν την ύπαρξή τους και της επέτρεψε μεγάθυμα να εμπλέκεται από τη Λιβύη έως τον Καύκασο και να καθορίζει το αν και πώς θα εισέλθουν στο ΝΑΤΟ η Σουηδία και η Φινλανδία. Έχουμε μια κυβέρνηση τόσο ισχυρή σε διεθνές επίπεδο που επιτρέπει σε υπουργούς άλλων χωρών να αποκαλύπτουν την εμπλοκή της χώρας μας σε μία πολεμική σύγκρουση.

Ποιο μυαλό μπορεί να αντέξει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να διακόψει το μεγαλειώδες έργο της και να προσφύγει σε εκλογές υπακούοντας στις τοξικές φωνές της αντιπολίτευσης; Ποια κοινωνία δεν θα στηρίξει την εποποιία της τελευταίας τριετίας;».

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2022 όπως θέλει να την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης και το σύστημα που στηρίζει και στηρίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί από την επήρεια της Λίστας Πέτσα τις δολοφονίες χαρακτήρων και τις στημένες παραπομπές στελεχών μας: ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ανυπόφοροι. Καθώς η ώρα του ταμείου πλησιάζει, η προοπτική της απόδρασης για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης της μεταπολίτευσης γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική.

Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. , Βουλευτής  Άρτας