Σπιτάκια για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Πωγωνίου

Όμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες θα τοποθετηθούν σε Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση ενός διώροφου γατόσπιτου, ανώνυμη προσφορά πολίτη που αγαπάει τα ζώα αλλά και την περιοχή.

Το πανέμορφο σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερις (4) γάτες που θα βρουν ασφαλές καταφύγιο και τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Καλπακίου.

«Ευχαριστούμε πολύ τον ανώνυμο πολίτη για τη δωρεά που αποτελεί την αρχή για ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης καλαίσθητων σπιτιών για γάτες και σκύλους στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα μας και αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η ευζωία τους είναι υποχρέωση όλων μας» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Το σπιτάκι, που φέρει το λογότυπου του Δήμου Πωγωνίου,  είναι δημιουργία της κ. Μαρίας Αρκούδη που το επιμελήθηκε με μεράκι και αγάπη τοποθετώντας μάλιστα χαλάκι στο εσωτερικό του για να κρατάει τις γάτες ζεστές.

«Η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού. Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων συμβάλουμε στον έλεγχο του υπερπληθυσμού ενώ παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσιών προσπαθούμε να βρούμε οικογένεια και σπίτι σε κάθε γατάκι και σκυλάκι. Τώρα προχωρούμε ένα ακόμη βήμα, με την τοποθέτηση αυτών των όμορφων σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα» υπογράμμισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης.