Στα Ιωάννινα το Ευρωπαϊκό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παθολογικής Ανατομικής και Ογκολογίας

Από 1 έως 3 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «EpirusPalace», το καθιερωμένο Ευρωπαϊκό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παθολογικής Ανατομικής και Ογκολογίας (Ioannina University Courses in Pathology – IUCP 2024), με θέμα «Dermatopathology».

Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (EUROPEAN SOCIETY OF PATHOLOGY-ESP).

Τα Σεμινάρια αυτά, απευθύνονται σε νέους ιατρούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους, κυρίως Παθολογοανατόμους. Ξεκίνησαν το Μάιο του 1996, όταν ανατέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής στην αείμνηστη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, Νίκη Αγνάντη.

Τα Σεμινάρια είναι μονοθεματικά και εστιάζουν κάθε έτος σε νεοπλασματικά και μη νοσήματα ενός οργάνου ή συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού. Φέτος, το Σεμινάριο επικεντρώνεται στην Παθολογική Ανατομική του Δέρματος.

Σκοπός της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, είναι η διασφάλιση υψηλού ποιοτικού επιπέδου, εκπαίδευσης και συνεχιζόμενης ενημέρωσης των Παθολογοανατόμων για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις, που αφορούν κάθε όργανο ή σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι, οι Παθολογοανατόμοι μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις των καιρών, προσφέροντας στους ασθενείς, ότι απαιτείται για την καταλληλότερη προσέγγιση της σωστής διάγνωσης, αλλά και της ενδεδειγμένης,  κατά το δυνατόν εξατομικευμένης θεραπείας τους.

Η επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου είναι η αγγλική και συμμετέχουν, εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων, και επιστήμονες από άλλες χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία  και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής).

Εγγραφές onlineεδώ: https://www.e-myrtaly.gr/en/IUCP2024και κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, στη γραμματεία.