Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο Καρδαμιτσίων

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια. Η υλοποίησή του αμφισβητήθηκε από πολλές πλευρές ωστόσο το έργο πήρε μπρος και σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 744 χιλιάδες ευρώ. Οι εργασίες θα αναπτυχθούν σε έκταση 25 στρεμμάτων και αφορούν στην κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης ενώ θα διαμορφωθούν και περιμετρικοί διάδρομοι κίνησης.

Με την έναρξη των εργασιών βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμάρων και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.

«Η έναρξη των εργασιών για το νέο αθλητικό κέντρο αποτελεί την απάντηση σε όλους όσους αμφισβήτησαν το έργο αυτό. Σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι» υπογράμμισε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για τα Καρδαμίτσια είναι οι διανοίξεις δρόμων και θύμισε ότι ήδη η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το κόστος για τη συμπλήρωση του οδικού δικτύου ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος πλέον είναι να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε οι οδικές υποδομές να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα εξήγγειλε ένα ακόμη έργο για τα Καρδαμίτσια και αυτό είναι η πλήρης ανάπλαση της πλατείας.

Η μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίου θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.

«Η πλατεία και το αθλητικό κέντρο θα αναμορφώσουν πλήρως την περιοχή. Και τα Καρδαμίτσια αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα Γιάννενα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμάρων Βαρβάρα Πανταζή από την πλευρά της τόνισε ότι το Αθλητικό Κέντρο υπήρξε μία ανάγκη και επιθυμία των κατοίκων της περιοχής. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την έναρξη των εργασιών. Είναι πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή. Μαζί με την πλατεία που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος αποτελούν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για όλους μας» υπογράμμισε.

Στην περιοχή των Καρδαμιτσίων έχουν συμβασιοποιηθεί έργα άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν βελτιώσεις υποδομών, αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, διανοίξεις οδών και παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της περιοχής.