Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Στην εμμονική δυσφήμηση της Ελλάδας με πολιτική σκοπιμότητα θα απαντήσει και πάλι ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα»

Στην εμμονική δυσφήμιση της Ελλάδας, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, αναφέρθηκε η Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η κα Ασημακοπούλου επισήμανε ότι είναι η 6η φορά που συζητιέται στην Ολομέλεια το «κράτος δικαίου στην Ελλάδα». Αφού κατέστησε σαφές πως έχουν απαντηθεί διεξοδικά όλα τα θέματα από τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από την Ελληνική Κυβέρνηση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας στη αίθουσα της Ολομέλειας και ενώ δεν έχει προκύψει κανένα καινούργιο στοιχείο που να δικαιολογεί τη συζήτηση, τόνισε ότι «υπάρχουν στιγμές που πρέπει να λες τα πράγματα με το όνομά τους».

Η Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι τις 5 πρώτες φορές το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε, λόγω των εκλογών στην Ελλάδα, αναφερόμενη παράλληλα στην επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις και στο προβάδισμα που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, παρά τα προβλήματα των πολιτών.

Στη συνέχεια, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι σε αυτή την αίθουσα επιμένουν εμμονικά να δυσφημίζουν την Ελλάδα για πολιτικό όφελος, έχουν κομματική ή προσωπική ατζέντα και τους ενοχλεί, προφανώς, το ηγετικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Η κα Ασημακοπούλου έκλεισε την παρέμβασή της λέγοντας ότι «ακόμη και οι εμμονές, όμως, έχουν ημερομηνία λήξεως και ο ελληνικός λαός ξέρει την αλήθεια και για το κράτος δικαίου και για την ελευθεροτυπία. Στην εμμονική δυσφήμηση της Ελλάδας με πολιτική σκοπιμότητα θα απαντήσει και πάλι ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα».