Χρήστος Τσιρογιάννης από την 9η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας: «Κάναμε ήδη την μελέτη για Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο και χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ»

Παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων αλλά και επισκεπτών άνοιξε τις πύλες της η 9η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Δήμος Αρταίων και η Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία (ΑΔΑΕ ΟΤΑ).

Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει επισκέπτες από την Άρτα, την Ήπειρο αλλά και ευρύτερα, με τους εκθέτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, με τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, να αναφέρετε στην ολοκλήρωση της μελέτης, του Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου: «Η μεγάλη μας φιλοδοξία για Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο και άρα για διοργάνωση εκθέσεων όλων τον χρόνο, προχωράει κανονικά αφού ολοκληρώσαμε την μελέτη, η οποία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του νέου ΕΣΠΑ».

«Αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική οικονομία η διοργάνωση και άλλων εκθέσεων, σε αυτό τον χώρο που σήμερα βρισκόμαστε θα κατασκευαστούν 3.000 τετραγωνικά. Πρόκειται για ένα κτίριο που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις όλο το χρόνο, φέρνοντας στην Άρτα πολύ κόσμο από όλη τη χώρα, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία», τόνισε ο ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Νίκος Λιόντος πρόσθεσε: «Ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του και είδε από κοντά την προσπάθεια που καταβάλαμε, ώστε η Έκθεση να φιλοξενεί αρκετούς εκθέτες από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια γιορτή για την πόλη μας, και σας καλώ όλους να την αγκαλιάσετε. Μέλημα μας είναι η έκθεση να επικεντρωθεί στην ανάδειξη και την προώθηση ιδεών και καινοτόμων προϊόντων».

Τέλος, η Δημοτική αρχή ευχαριστεί όλους τους φορείς τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες, τους χορηγούς,τους εθελοντές, τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΑΔΑΕ ΟΤΑ που έχουν εργαστεί για την προετοιμασία της Έκθεσης, αλλά και όλους όσους έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ», ενώ η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου.