Διάλεξη για τη Ναυμαχία του Ακτίου από τον διακεκριμένο καθηγητή Barry Strauss

Μια αξιόλογη διάλεξη που αποδεικνύει την οικουμενικότητα του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας του Ακτίου θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 26/4 και ώρα  17.30 στο  Πολιτιστικό Κέντρο  Πρέβεζας .

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Πρέβεζας θα υποδεχθεί το αμερικάνικο γκρουπ  ταξιδιωτών  του συλλόγου αποφοίτων του Cornell University  το οποίο θα βρεθεί στην περιοχή μας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ταξιδιωτών που διοργανώνει ανά την Ελλάδα η Thalassa Journeys .

Το γκρουπ θα συνοδεύει ο  διακεκριμένος καθηγητής  Barry Strauss  προσωπικός φίλος και συνεργάτης  του Επίτιμου Εφορου Αρχαιοτήτων και τέως προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής  Νικόπολης  Κωσταντίνου Ζάχου .

Ο κ. Strauss   , ο  οποίος είναι γνώστης και λάτρης της ιστορίας της Αρχαίας Νικόπολης,  θα πραγματοποιήσει διάλεξη με τίτλο “The Battle of Actium” που αφορά  τη Ναυμαχία του Ακτίου.

Η Thalassa Journeys  επισημαίνει ότι με το ταξίδι αυτό   που ανήκει στη θεματική ενότητα “Undiscovered Greece”έχει  ως στόχο την  προσέγγιση του ποιοτικού τουρισμού  προσδίδοντας στην τοπική κοινωνία  μια  υπεραξία όπως αυτή της διάδρασης και του δεσμού με τους ντόπιους πέρα από την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός ενώ η είσοδος θα  είναι ελεύθερη για το κοινό.