Δημοπρατούνται 9,4 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Κέντρου της Άρτας

Έφτασε η στιγμή της δημοπράτησης για το μεγάλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του Κέντρου της πόλης μας, με καταληκτική ημερομηνία των προσφορών να ορίζεται η Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με προϋπολογισμό 9,4 εκ. ευρώ και με χρηματοδότηση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με την έναρξη της εργολαβίας, θα γίνουν μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του Κέντρου.

Αυτές αφορούν:

  1. Αντικατάσταση των πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση στο Εμπορικό Κέντρο. Η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά όλο το υπόλοιπο πεζοδρομημένο κέντρο.
  2. Κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο και να «υπενθυμίζει» την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό.
  3. Νέες φυτεύσεις πρασίνου και κάδοι απορριμμάτων, για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης.
  4. Παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, για να αναβαθμιστεί η αισθητική του κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τμηματικά χωρίς να διαταράσσεται η εμπορική κίνηση και η δραστηριότητα των καταστημάτων αλλά και των πεζών.

Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr στην κατηγορία Επικαιρότητα – Προκηρύξεις.