Δράση καθαρισμού από τους Save Your Hood Ioannina

Με αφορμή την 2α Φεβρουαρίου που έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων, η εθελοντική ομάδα Save Your Hood Ioannina πραγματοποίησε δράση καθαρισμού σε μια γωνιά της λίμνης που αποτελεί αγαπημένο στέκι της πόλης μας, το Θεατράκι στη Σκάλα. 6 σακούλες διάφορα σκουπίδια (όπως ρούχα, μιας χρήσης ποτήρια του καφέ, καλαμάκια, τηγάνι, φελιζολ κα) και 1 σακούλα με ανακυκλώσιμα βρήκαν τη θέση τους στους αντίστοιχους κάδους.

Η ομάδα μάλιστα συγκέντρωσε ξεχωριστά τα αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο σημείο γεμίζοντας 7 μπουκάλια μόνο με αυτά, καθώς και άλλα μικροαντικείμενα με σκοπό να αποτρέψει την παράσυρση τους στη λίμνη αλλά και να αναδείξει το πρόβλημα. Το Save Your Hood Ioannina από τον Δεκέμβριο του 2020 συνεχίζει ακούραστο με δράσεις καθαρισμού, απομακρύνοντας μέχρι στιγμής από το αστικό περιβάλλον και περιμετρικά της λίμνης μας πάνω από 12.000 λίτρα σκουπίδια.

Ας αλλάξουμε όλοι τη νοοτροπία μας.

Ας απολαύσουμε όλοι καθαρή την πόλη μας.

Ας προστατεύσουμε όλοι την πολύτιμη λίμνη μας.

Υλικό από την τελευταία δράση: https://www.facebook.com/groups/saveyourhood/permalink/1914423985407671/

Δείτε όλες τις δράσεις με το hashtag #saveyourhoodioannina στο: https://www.facebook.com/groups/saveyourhood ή στο τοπικό group: https://www.facebook.com/groups/787286715259769