Ένας απινιδωτής και ένας αναλυτής για το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και ένα αναλυτή παρέδωσε η αναπληρωτής περιφερειάρχη Αγνή Νάκου στον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γεώργιο Παππά, προκειμένου να τα παραδώσει με τη σειρά του στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων.

Ο ιατρικός εξοπλισμός αποτελεί προσφορά της Axion Hellas, εθελοντές της οποίας είχαν βρεθεί στα τέλη του 2023 στα Πράμαντα, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και οργανώνοντας μια σειρά από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Στο πλαίσιο της δράσης εκείνης είχε διατυπωθεί από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πραμάντων για τη χορήγηση ενός απινιδωτή και ενός αναλυτή, με την Axion Hellas να ανταποκρίνεται θετικά.

Η πρόεδροςτης Axion Hellas Αλίκη Δρακούλη, η αντιπρόεδρος Λαμπρινή Κορδάτου, η υπεύθυνη της ιατρικής ομάδας Μαρία Πετράκη και ο ειδικός σύμβουλος ΔΣ Νικόλαος παρέδωσαν στην αναπληρώτρια περιφερειάρχη Ηπείρου Αγνή Νάκου τον εξοπλισμό, που  πλέον είναι έτοιμος προς χρήση το Κ.Υ. Πραμάντων.

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Axion Hellas τόσο για τη δράση, που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα, όσο και για την προσφορά του εξοπλισμού, που θα καλύψει ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πραμάντων. Η Περιφέρεια προσπαθεί τόσο με τις δικές της δυνάμεις όσο και αξιοποιώντας δωρεές να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε η κα Νάκου.

Ευχαριστίες προς την αναπληρωτή περιφερειάρχη και την Axion Hellas εξέφρασε και ο Γ. Παππάς, ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του την αρμοδιότητα της δημόσιας υγείας. «Μέριμνα της δημοτικής μας αρχής είναι η ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης. Και ο εξοπλισμός αυτός βοηθά σημαντικά την προσπάθειά μας», σημείωσε από την πλευρά του.