Ένωση Kαλλιτεχνών Ηπείρου: “Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στα όρια της παρανομίας – Να αναληφθούν οι πολίτικες ευθύνες”

Έχοντας πάρει ανοιχτή θέση ως Ε.Κ.Η. μέσα από τις ανακοινώσεις-καταγγελίες  μας, αλλά και δράσεις μας  για τα τεκταινόμενα στις τέχνες και στον πολιτισμό τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ενώ εκκρεμεί μια απάντηση για την διερεύνηση από́ το ΔΣ του τρόπου με τον οποίο θα υλοποιούνταν η φθινοπωρινή́ παραγωγή́, που ανατέθηκε σε μέλος του Συμβουλίου(!)  για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε  αντιμέτωποι/ες με μια νέα παράδοξη ανάθεση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε από τη Διαύγεια για ακόμα μια απευθείας ανάθεση από την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων κ. Κωτσαντή για την παράσταση “Από γιορτή σε γιορτή-Η Πασκαλιά της λευτεριάς”. Μια παράσταση με προϋπολογισμό 40.000,00 ευρώ που πρόκειται να γίνει φέτος το καλοκαίρι.

Για ακόμα μια φορά δεν υπήρξε καμία ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων έδρασε  χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς έγκριση  του προϋπολογισμού,  χωρίς εισήγηση καλλιτεχνικού/ής διευθυντή/ντριας και μάλιστα λίγες μόλις ημέρες πριν ανακοινωθεί ο/η νέος/νέα καλλιτεχνικός/ή διευθυντής/τρια. Η παραπάνω ενέργεια θέτει προ τετελεσμένων τόσο τον/την νέο/α καλλιτεχνικό/ή διευθυντή/ντρια,όπως και όλους/ες τους καλλιτέχνες των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.

Καταγγέλλουμε την πολιτική του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και καλούμε τόσο την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων κ. Κωτσαντή όσο και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ελισάφ να απαντήσουν ανοιχτά για την παραπάνω ενέργεια.