Η Αναστασία Γιογλή Πρόεδρος του Δ.Σ Ιωαννίνων

Η Αναστασία Γιογλή εκλέχτηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος με τη νέα του σύνθεση. Τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου κατέλαβαν οι  Ιωάννης Αϊβατίδης (αντιπρόεδρος) από την παράταξη “Γιάννενα Νέα Εποχή” και Λούλα Βέρμπη (γραμματέας) από την παράταξη “Ιωάννινα_2023”.

Και τα τρία μέλη του προεδρείου έλαβαν 37 θετικές ψήφους σε σύνολο 38 παρόντων, ενώ λευκό ψήφισε  και για τις τρεις θέσεις η Όλυ Τσουμάνη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στο προεδρείο, όπως και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο ευχήθηκε καλή θητεία ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ η κ. Γιογλή αμέσως μετά την εκλογή της ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

«Με ευγνωμοσύνη και σεμνότητα, με  επίγνωση του αλληλένδετου των ρόλων μας, αισθανόμενη τη βαριά ευθύνη που αναλαμβάνω, μοιράζομαι μαζί σας ότι φιλοδοξώ να αναδείξουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, πρωτοπόρο κύτταρο δημοκρατίας, ελευθερίας, σχεδιασμού και ολοκλήρωσης έργων για τους πολίτες, με προσήλωση στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας.

Καλούμενοι να υπηρετήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να καταξιώσουμε το θεσμό και να ενισχύουμε το ρόλο του.  Δεν είμαστε εδώ για να τον αξιοποιήσουμε για την δική μας προσωπική και κοινωνική καταξίωση.

Μας ενώνει, με τους περισσότερους από εσάς, το πάθος μας με τα κοινά. Έχουμε μπροστά μας μια πενταετή θητεία να αποδείξουμε την αγάπη μας για τον τόπο και η ιστορία  θα μας παρακολουθεί.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας για το νέο χρόνο υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Γαλήνη στον κόσμο και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων των κοινωνιών μας», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιογλή.

 

Η δημοτική επιτροπή

Ακολούθησε η εκλογή της δημοτικής επιτροπής στην οποία εκλέχτηκαν 5 σύμβουλοι από την παράταξη της δημοτικής αρχής:

 1. Γεωργία Γιώτη
 2. Κώστας Γκόγκος
 3. Στέφανος Σίντος
 4. Χρήστος Τάτσης
 5. Μάκης Χρυσοστόμου

με αναπληρωματικά μέλη τους δημοτικούς συμβούλους:

 1. Ευάγγελος Γιαννούλας
 2. Άρης Κασσής
 3. Πέτρος Παλάσχας
 4. Σοφία Μαρκούλα
 5. Δημήτρης Μπούτσης
 6. Κωνσταντίνος Κρικώνης

Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις κατέλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης:

 1. Ελένη Ακονίδου
 2. Γιώργος Αρλέτος
 3. Στέφανος Μάντζιος

με αναπληρωματικούς τους:

 1. Γιώργο Λαδιά
 2. Ρένα Δεληκούρα

Με απόφαση του δημάρχου, πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο αντιδήμαρχος, Θωμάς Γιωτίτσας.