“Λόγια Σταράτα στα Fm” 28-9-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι από τις αρχές του νέου έτους -ή και νωρίτερα- θα ξεκινήσει η λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εξέφρασε μιλώντας στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νίκος Καλαντζής. Ο κ. Καλαντζής έκανε μια Συνολική αποτίμηση του έργου του Συνδέσμου, ενώ τόνισε πως επόμενο μεγάλο βήμα είναι η τοποθέτηση καφέ κάδων για οργανικά απόβλητα σε όλη την Ήπειρο. Τέλος, μιλώντας με την ιδιότητα του δημάρχου Ζηρού, υπογράμμισε πως ο τελευταίος χρόνος, λόγω της πανδημίας, ήταν ο πιο δύσκολος στην καριέρα του.

Στο μεταξύ, για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στα σχολεία λόγω της πανδημίας, μίλησε στην τελευταία μας εκπομπή ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης. Τη Δευτέρα πέντε τμήματα σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων, ενώ σαράντα σχολεία στην Ήπειρο βρίσκονταν υπό κατάληψη με τα παιδιά να ζητούν περισσότερα μέτρα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ο κ. Καμπουράκης στάθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια, για τον ρόλο των τοπικών συμβουλίων, τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων συζητήσαμε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κατσικά Δημήτρη Μπούτση. Όπως ανέφερε, τα τοπικά συμβούλια θα έπρεπε να έχουν έναν πιο διευρυμένο ρόλο και καλύτερη ενημέρωση, ειδικά τώρα με την πανδημία. Ο κ. Μπούτσης μίλησε ακόμη και για τη συμβίωση ντόπιων και προσφύγων, που δεν είναι πάντα η καλύτερη δυνατή.

Από την άλλη πλευρά, μια ιδιαίτερη συνέντευξη είχαμε με τη σχεδιάστρια μόδας Σεβαστή Κούρτογλου, που μας μίλησε για το πώς ανακάλυψε την το πάθος της για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ρούχων. Η κ. Κούρτογλου έκανε μάλιστα έναν απολογισμό των μέχρι τώρα κινήσεων της αλλά μας μίλησε και για τα σχέδια που έχει στα σκαριά. Σημειώνεται πως η χειμερινή κολεξιόν της SPICYTRENDS θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Τέλος, ενημέρωση για τις νέες τάσεις στον χώρο της κομμωτικής έκανε στην τελευταία μας εκπομπή η Ελένη Παπαγεωργίου από το κομμωτήριο Lu-El Coiffure. Όπως σημείωσε, φέτος θα δούμε πολλά περισσότερα κοντά κουρέματα και φράντζες στις γυναίκες ενώ για τους άντρες υπάρχουν πολλές επιλογές που να συνδυάζουν αισθητική και εύκολο στυλιζάρισμα. Κλείνοντας έκανε δώρο δύο δωρεάν κουρέματα σε ακροατές της εκπομπής μέσω διαγωνισμού που τρέχει στη σελίδα μας στο Facebook.

Συντονιστείτε κάθε Δευτέρα στις 20.30 στους 103 στα Fm και στο facebook στο «Studio E 103 FM Official» και στα «Λόγια Σταράτα στα Fm», όπου μπορείτε να μας βλέπετε μέσω live streaming.