Με διακρίσεις ο “Πύρρος ΑΜΕΑ” στο 4ο Πανελλήνιο Πρωταθλημα σκάκι τυφλών

Μερικοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει. Άλλοι ενθουσιάζονται μόλις ακούσουν ότι γίνεται… Υπάρχουν όμως και εκείνοι που το έζησαν και το θαύμασαν!  Την Κυριακή  17 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών και μερικώς βλεπόντων για το 2017.

Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 36 άτομα και πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες.

Το πρωτάθλημα ήταν επτά γύρων, με δύο διπλούς γύρους, και χρόνο σκέψης 1 ώρα και 30 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας.

Πολλά συγχαρητήρια στον Πύρρο ΑΜΕΑ ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές του, τον Χρήστο Τσιούρη, Άκη Μήτση και Ανθή Δούπη. Ο Χρήστος κατέλαβε την 6η θέση στην γενική κατάταξη, ο Άκης την δεύτερη θέση στους νέους κάτω των 20 και η Ανθή την Πέμπτη θέση της γυναίκες. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Νίκος Μήτσης ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση και στην μετακίνηση της ομάδας.

Επίσης η αποστολή συνοδεύονταν από τον Άγγελο Καίσαρη, μιας και ο προπονητής των παιδιών Μιχαήλ Παππάς δεν μπόρεσε να λείψει από τα Γιάννενα λόγο προσωπικών υποχρεώσεων. Ο επόμενος στόχος είναι να τεθούν οι στόχοι για την νέα χρονιά και οι συστηματικές προπονήσεις.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη εκδρομή στην οποία κάναμε πολλούς νέους φίλους, παρακολουθώντας παράλληλα μερικές πολύ δυνατές παρτίδες οι οποίες πραγματικά κερδηθήκαν στα δευτερόλεπτα! Επίσης ήταν πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και αρκετοί νεαροί αθλητές.

Ο Σύλλογός μας, Πύρρος Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά τον διαιτητή του τουρνουά Αντώνη Παυλή, ιδρυτή και πρόεδρο του καλύτερου σκακιστικού Συλλόγου στην Αθήνα, Α.Σ.Ο. Πετρούπολης “ΔΙΑΣ”, για τις χρήσιμες ιδέες που μας έδωσε ώστε να αναπτύξουμε τον δικό μας Σύλλογο καθώς και για τα λάβαρα της ομάδας του τα οποία έχουμε ήδη κρεμάσει στην αίθουσά μας.