Μερ. Τζούφη: “Άμεση ανάγκη να λειτουργήσει ΜΕΘ Παίδων στα Ιωάννινα”

Την άμεση συγκρότηση και λειτουργία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ζητά η Μερόπη Τζούφη. Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζει πως «τα πρόσφατα περιστατικά με τον δεκατετράχρονο από την Άρτα και τον εξάχρονο από τα Γρεβενά, οι οποίοι χρειάστηκαν άμεση ιατρική περίθαλψη, επαναφέρουν επιτακτικά το ζήτημα της δημιουργίας ΜΕΘ Παίδων στα Ιωάννινα».


Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογραμμίζει πως η δημιουργία της Μονάδας δεν έχει προχωρήσει λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το αίτημα επανήλθε από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κα Αικατερίνη Σιώμου, η οποία επισημαίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας της ΜΕΘ για την περίθαλψη παιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι η διακομιδή τους σε κρίσιμη κατάσταση είναι επισφαλής και επικίνδυνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων καλεί τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΙ, όπως και να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία της Μονάδας για την περίθαλψη των παιδιών από τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

 
Μερόπη Τζούφη