Ν. Γκόντας – επισκέφθηκε το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης

Με τον νέο πρόεδρο του φορέα διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας και πρώην Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Νικόλαος Γκόντας, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης και συζήτησαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση και προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.

‘’ Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που επιβάλλονται για να αναβαθμιστεί η λίμνη μας. Πρώτος και κυριότερος στόχος μας είναι να δώσουμε την ανάσα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η λίμνη μας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μας. Σ’αυτή την προσπάθεια θέλουμε την βοήθεια όλων, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πανεπιστημίου και Δήμου’’ τόνισε νέος πρόεδρος του φορέα κ. Φ. Φίλιος, επισημαίνοντας κάποιες από τις αιτίες, οι οποίες ευθύνονται για την επιβάρυνση της λίμνης. Μερικές από αυτές είναι τα φερτά υλικά από βουνά και Λαγκάτσα, τα απόβλητα, το αποχετευτικό, καλαμιώνες κλπ.

Ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε στην δημιουργία και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος βοήθησε στα μέγιστα στην προστασία της λίμνης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φίλιο για την εκτενή ενημέρωση που του έγινε, υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση από τον ίδιο και την παράταξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή για την προστασία της λίμνης.

‘’Για μας η τοποθέτηση σου στη θέση του προέδρου του φορέα αποτέλεσε ευχάριστο γεγονός, διότι και γνώσεις και θέσεις και δυνατότητες έχεις να παράξεις έργο για την σωτηρία της λίμνης μας. Ήσουν εσύ που έβαλες την σφραγίδα στην προστασία της λίμνης μας με την κατασκευή πρωτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, για να βάλει την δική του σφραγίδα ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Παπασταύρος με την κατασκευή του τριτοβάθμιου, ο οποίος λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η Παμβώτιδα είναι συνυφασμένη με την τύχη της πόλης μας και γι’αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις όλοι μας, έτσι ώστε αυτή να επανέλθει στα φυσιολογικά της όρια. Επί ημερών μας μας υπήρξε προγραμματισμός για έργα ύψους 48 εκ.ευρώ στην ΔΕΥΑΙ, κάτι που δυστυχώς δεν προχωράνε και υπάρχουν κίνδυνοι να χαθούν. Χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της λίμνης μας και από πλευράς μας θα ενισχύσουμε το αίτημα του φορέα σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η λίμνη μας όπως φάνηκε χρήσιμη στο παρελθόν, όταν χρειάστηκε να ταΐσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο, έτσι στο μέλλον μπορεί να φανεί ωφέλιμη μέσα από ένα σωρό δραστηριότητες, που μπορούν να γίνουν σ’αυτή, αρκεί να πληρούν τις ανάλογες προδιαγραφές. Η παράταξή μας εκφράζει την συμπαράσταση στο έργο που έχει να κάνει ο φορέας διότι είναι κοινός παρανομαστής η αγάπη μας για τη λίμνη μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας. Στήν συνάντηση παραβρέθηκε ο πρώην δήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης κ.Τάσος Παπασταύρος, ο οποίος έκανε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλει αυτή την στιγμή φορέας για την προστασία του στολιδιού που λέγεται Λίμνη Παμβώτιδα .