Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο της «Συνάντησης»

Στην κυκλοφορία παραδίδεται ο νέος κυκλικός κόμβος στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον κόμβο στη συμβολή των οδών Γράμμου, 8ης Μεραρχίας, Καλπακίου, Κωνσταντινουπόλεως και Αχέροντος που διευκολύνει σημαντικά την κίνηση και ενισχύει την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Το έργο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.

«Αποδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο. Ένα έργο που ενισχύει την ασφάλεια, λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης. Ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς προβλήματα και οφείλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κυκλικός κόμβος στη «Συνάντηση» είναι ενταγμένος στο έργο  «Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Η εξωτερική διάμετρος είναι 42 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα, έχει διάμετρο 23 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου είναι 8,50 μέτρα. Σε όλους τους κλάδους κατασκευάζονται διαβάσεις πεζών.