Σε Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Παμβώτιδας η Τατ. Καλογιάννη

Η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συναντήθηκε το Σάββατο με πολίτες των Τ.Κ. Μουζακαίων, Κυπαρισσίων, Χαροκοπίου και Πλατάνου. Την Τατιάνα Καλογιάνη συνόδευαν τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν κυρίως:

– Την αποκατάσταση των φθαρμένων οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου που συνδέει τις Κοινότητες με τα Ιωάννινα και μεταξύ τους.

– Τις θετικές εξελίξεις που δημιουργούνται στον ΧΥΤΑ Ελληνικού μετά τη λειτουργία του Εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων, αφού μετατρέπεται άμεσα σε ΧΥΤΥ (Χώρο Υγιεινομικής Ταφής Υπολλειμμάτων), δηλ. επεξεργασμένων απορριμμάτων, ουσιαστικά χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση, με ταυτόχρονη μείωση κατά 65% της ποσότητας των απορριμμάτων που θα δέχεται η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

– Την ανάγκη διευκόλυνσης των κατοίκων στην καθημερινή τους διαβίωση με υπηρεσίες που είναι δυνατόν να παράσχει ο Δήμος, όπως η ηλεκτρονική διαχείριση των αιτήσεων για έγγραφα του Δήμου (πιστοποιητικά – ληξιαρχικές πράξεις, κτλ), που θα εκμηδενίσει τις μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης, οι οποίες σήμερα ταλαιπωρούν άσκοπα τους πολίτες.

Η Τατιάνα Καλογιάννη είχε την ευκαιρία να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δημιουργήσει τη νέα Παράταξη Ιωάννινα_2023 που θα διεκδικήσει τον Δήμο για την επόμενη τετραετία, αναφέρθηκε στις διαφορές που διακρίνουν τη νέα παράταξη από τις παλαιές, με κύριο στοιχείο την ανάδειξη ως κυρίαρχου πολιτικού διακυβεύματος την παραγωγή ωφέλιμου έργου και όχι την διεκπεραιωτική, και πολλές φορές απλώς επικοινωνιακή, διαχείριση των προβλημάτων των πολιτών.

Τόνισε τη σημασία που δίνει στην άρση των ανισοτήτων που παρατηρούνται μεταξύ των διαφορετικών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών, αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο. Για την άρση των ανισοτήτων αυτών, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην καταγραφή, τεκμηριωμένη αξιολόγηση και ιεράρχηση των προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά και η επιλογή των προσώπων που θα τους εκπροσωπήσουν την επόμενη περίοδο στη δημοτική Αρχή.

Την Κυριακή η Τατιάνα Καλογιάννη συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Πέραμα, προς τιμή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους και είχε την ευκαιρεία να συνομιλήσει με πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Περάματος.