Την ανακαινισμένη από τη Βουλή των Ελλήνων οικία Φρόντζου επισκέφθηκε ο Κ. Τασούλας

Την ριζικά ανακαινισμένη διατηρητέα οικία του αείμνηστου Βουλευτή, Δημάρχου, και Ιδρυτού και Προέδρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών Κωνσταντίνου Φρόντζου, ιδιοκτησίας σήμερα Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου (ΙΜΙΑΧ), το οποίο επίσης ίδρυσε ο Κ. Φρόντζος, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των σχετικών επισκευών που έγιναν χάρη στη χρηματοδότηση των εργασιών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο και της πολιτιστικής της παρέμβασης με ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων αποφάσισε να αναλάβει οικονομικά την επισκευή και ανακαίνιση της οικίας Φρόντζου στα Γιάννενα που προορίζεται για Μουσείο Λαογραφίας και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων στη μνήμη της Πηνελόπης Φρόντζου το γένος Σούρλα μητέρας του Κ. Φρόντζου. Τον κ. Κ. Τασούλα υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση των εργασιών ο Πρόεδρος του ΙΜΙΑΧ κ. Κ. Θ. Πέτσιος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Κ. Βλάχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος της ΕΗΜ και Π. Τσαμάτος Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο  Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου ο κ. Οδ. Πότσης.

Ο κ. Τασούλας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα με χαρά διαπιστώνω πως οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το εντυπωσιακό ακίνητο της κατοικίας Φρόντζου στην ομώνυμη  οδό των Ιωαννίνων είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να αποδοθεί σύντομα στο κοινό ως Μουσείο.

Όταν έχεις να κάνεις με φυσιογνωμίες του σπάνιου δημιουργικού μεγέθους ενός Φρόντζου οφείλεις, όπως μπορείς, να αναδεικνύεις το έργο και την κοινωνική προσφορά τους ως ελάχιστη ανταπόδοση. Το νέο αυτό Μουσείο δεν θα προβάλλει μόνο τον λαϊκό ηπειρωτικό πολιτισμό, αλλά και το παράδειγμα ενός αξιολογότατου δημοσίου προσώπου, που αφιέρωσε γόνιμα την ζωή του στην υπηρεσία της ιδιαίτερης πατρίδας του. Και μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ας αναλογιστούμε πως το περιεχόμενο και η δικαίωση κάθε πολιτικής ανάμειξης είναι τελικά το έργο, η πράξη, η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και η ανάδειξη του πολιτισμού μας και όχι η άγονη και τοξική αντιπαράθεση και το επικοινωνιακό καταφύγιο των εικόνων.

Χαίρομαι που η Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνη διακομματική της απόφαση στηρίζει παρόμοια έργα που υπογραμμίζουν την ευρύτερη και διαρκέστερη κοινωνική προσφορά διακεκριμένων κοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων όπως υπήρξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος  Φρόντζος».