Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας σε δράσεις του ErasmusKA 229 στην Πολωνία

Για πρώτη φορά οι μαθητές του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων δραστηριοποιήθηκαν σε  κινητικότητα ERASMUS KA 229.Συμμετείχαν σε δράσεις σε σχολείο του Slawno Πολωνίας μαζί με μαθητές άλλων 4 χωρών: Πολωνίας , Ρουμανίας ,Τουρκίας και Πορτογαλίας στα πλαίσια εγκεκριμένου σχεδίου με θέμα The NewApproachesOppositeOldStereotypes από 12/09/21 έως 18/09/21

Μαθητές και καθηγητές συνεργαστήκαμε ,αλληλοεπιδράσαμε,γνωρίσαμε στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας των ιδιαίτερα φιλοξενων και οργανωτικών Πολωνών. Νιώσαμε περήφανοι για την Πατρίδα μας και τους πολιτάλαντους μαθητές μας.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας με έντονους προβληματισμούς ,οραματιζόμενοι ένα μέλλον όπου  οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι να ζήσουν αρμονικά με σεβασμό και κοινή αποδοχή.

Βοιώσαμε ότι οι άνθρωποι ,ως ξεχωριστές προσωπικότητες, πρέπει να είναι ένας λόγος για να γιορτάσουν,όχι για να υποκινήσουν συγκρούσεις.Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος , θρησκευτικές πρακτικές και πεποιθήσεις , οικογενειακή  γραμμή  ή ιδέες , αισθανόμαστε  ότι όλα τα άτομα έχουν δικαίωμα να γίνονται σεβαστά.

 

Συμμετείχαν οι μαθητές:

 

1.Αθανασίου Βασίλης

2.Αποστόλου Κάτια

3.΄Εξαρχος Απόστολος

4.Ευαγγέλου Κωσταντίνος

5.Ζέρμα Δήμητρα

 

Συνόδεψαν οι καθηγήτριες:

1.Μπολιάρη Ελένη

2.Τσάγκα Βασιλική