Υποψήφιος με την Τ. Καλογιάννη ο Γιάννης Παπαγιάννης

«Αποδεχόμενος την πολύ τιμητική και ξεχωριστή πρόταση – πρόσκληση της κυρίας Τατιάνας Καλογιάννη για συνεργασία στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών με τον νέο συνδυασμό του «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023- Το Μέλλον Σήμερα».

Η ενασχόλησή μου με τη διαχείρισή Περιβαλλοντικών ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής, λόγω των σπουδών μου και κυρίως λόγω της μέχρι τώρα εμπειρίας μου στη Δημόσια διοίκηση, μου παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από διαφορετική πλέον θέση, αυτή του πολιτικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων στο πλευρό της υποψήφιας Δημάρχου του Δήμου μας.

Κατά τη μακρόχρονη και πολύπλευρη συνεργασία μου, από το 2011, με την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη, αρμόδια για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, είχα την ευκαιρία καθημερινά να διαπιστώνω τη θέληση, την άοκνη προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα του έργου της.

Η επιβεβαίωση των ανωτέρω έρχεται από τις δεκάδες εγκεκριμένες και ενταγμένες προτάσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, από τις δεκάδες εντάξεις βασικών υποδομών και δράσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα (π.χ. ΕΣΠΑ 2017 – 2013, ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (ΠΕΠ, ΥΜΕΠΕΡΑΑ), ΠΔΕ, κ.α). Επίσης δημοπρατήθηκαν και αποπερατώνονται πέντε (5) ακόμη νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στην Ήπειρο. Ακόμη χάρις στις ικανότητές της ολοκληρώνονται αποχετευτικά δίκτυα, μήκους άνω των 300 χιλιομέτρων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προγραμματισμένες δράσεις και παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, εξοικονόμηση ενέργειας από τον εθνικό και δημοτικό οδοφωτισμό, καθώς και δράσεις για αντικατάσταση των πλοιαρίων και αναπλάσεις περιμετρικά της λίμνης. Εκτενής είναι η δρομολόγηση και υλοποίηση δράσεων του Περιφερειακού σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου. Αποκορύφωμα των ανωτέρω, και με πανευρωπαϊκή αναγνώριση, υπήρξε η υλοποίηση και αποπεράτωση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (βραβευμένο ως καλύτερο έργο του 2018).

Πιστεύω ακράδαντα ότι η επιλογή των Γιαννιωτών στο πρόσωπο της κας Τατιάνας Καλογιάννη ως επόμενης δημάρχου για τη διοίκηση του Δήμου μας, αποτελεί την καλύτερη και πλέον αποτελεσματική επιλογή για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, ανοιχτή στους πολίτες και ταυτόχρονα φιλική προς εμάς και τα παιδιά μας.

Ως μέλος του νέου συνδυασμού «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 – Το Μέλλον Σήμερα», αποτελεί για μένα μεγάλη ευθύνη και ταυτόχρονα σημαντική πρόκληση να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου μας, με εφαρμόσιμο και κυρίως υλοποιούμενο σχεδιασμό».