Απάντηση της ΑΠΑ για την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου

Το ενδεχόμενο τροποποίησης των όρων της διακήρυξης και επανάληψης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου εξετάζει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτό αναφέρει η ΑΠΑ, σε απάντησή της προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου, με αφορμή έγγραφο που είχε αποστείλει αμέσως μετά την ακύρωση του διαγωνισμού.

Ο Δήμαρχος το ίδιο έγγραφο είχε αποστείλει και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τονίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης προκήρυξης επαναληπτικού διαγωνισμού.

Με αφορμή την απάντηση από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ο Δήμαρχος σε δήλωσή του επισημαίνει ότι απαιτείται η μέγιστη πολιτική πίεση από τους βουλευτές του Νομού αλλά και όλους τους φορείς της περιοχής ώστε η διαδικασία να δρομολογηθεί άμεσα.

«Η ένταξη της γραμμής Ιωαννίνων- Ηρακλείου στις άγονες ήταν ένα βήμα. Αποδεικνύεται πως δεν ήταν αρκετό για να λάβει σάρκα και οστά. Με δεδομένο ότι η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, εξετάζει την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, θεωρούμε επιβεβλημένη την άσκηση της μέγιστης πολιτικής πίεσης ώστε να επέλθουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στη διακήρυξη και να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός το ταχύτερο δυνατό. Εκ μέρους του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής η πίεση αυτή θα συνεχιστεί» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.