«Μείναμε από καύσιμα» λίγο πριν την πρώτη διεθνή προσγείωση

Σ: Μίλτο, αύριο κλείνω τα 39 αλλά αρχίζω και ανησυχώ για τη μνήμη μου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκόλας δεν ήταν αυτός που μας έλεγε στην εκπομπή, με αυστηρό μάλιστα ύφος, ότι δεν υπάρχει θέμα με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων;
Μ: Καταρχήν η μνήμη δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με το πόσο την εξασκείς κι εμείς σαν δημοσιογράφοι το κάνουμε καθημερινά αυτό στη δουλειά μας. Από ότι θυμάμαι έτσι είναι, μας διόρθωσε όταν του αναφέραμε το θέμα των καυσίμων στο αεροδρόμιο.
Σ: Παραβλέπω το γεγονός ότι δε μου είπες πως παρά τα 39 μου χρόνια παραμένω νέα και πάω στην ουσία του θέματος! Ποιος, λοιπόν, έκανε λάθος ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, ποιος ήταν αυτός που δεν ήθελε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για το θέμα;
Μ: Καλά κάνεις και το παραβλέπεις γιατί εσύ θα παραμένεις νέα για όσους σε αγαπάμε! Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν δεν ήθελε κάποιος να μάθει την αλήθεια ο κόσμος ή αν απλά δεν ήταν καλά πληροφορημένος ο Αντιδήμαρχος.
Σ: Δύσκολο να το δεχτώ Μίλτο, καθώς ο κ. Γκόλας είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη των Ιωαννίνων σαφώς έχει να κάνει με τις στρατηγικές που έχει αναπτύξει ο αντιδήμαρχος κι αυτό του το αναγνωρίζουμε. Αντιλαμβάνεσαι ότι το αεροδρόμιο είναι σημαντικός παράγοντας οπότε δε μπορώ να δεχτώ, ελαφρά τη καρδία, ότι ο κ. Γκόλας και η Δημοτική Αρχή κατ’ επέκταση, είχαν την άποψη ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Για να μην το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και πω ότι είναι εξίσου αρνητική η κακή πληροφόρηση…
Μ: Θα συμφωνήσω και πάλι με τα όσα γράφεις και πιστεύεις, νομίζω πως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Το θέμα είναι όμως ότι αυτή η ιστορία με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει κρατήσει πολύ και θα πρέπει τώρα που φαίνονται κάποιες λύσεις στο βάθος του τούνελ να το χειριστούν οι αρμόδιοι με πιο ωριμότητα και σοβαρότητα κι όχι να προσπαθούν άλλη μια φορά να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δημοσιογράφων, άρα και των πολιτών.
Σ: Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους όλοι να λογοδοτήσουν για όσα έγιναν ή δεν έγινα στην περιοχή μας. Τα Γιάννινα ήταν ανέκαθεν εκτός σχεδιασμού για ένα απολύτως λειτουργικό αεροδρόμιο. Ήρθε η ώρα κάποιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να πουν όλη την αλήθεια και να διεκδικήσουν με σθένος όσα δικαιούμαστε.
Μ: Και κυρίως να διεκδικήσουν την αλήθεια για τους πολίτες κι όχι να κοιτούν τα προσωπικά τους οφέλη και την εικόνα τους. Οι καρέκλες έρχονται και παρέρχονται αλλά κάποια έργα σαν το αεροδρόμιο είναι για τις επόμενες γενιές. Ας αφήσουν τις μικροπολιτικές και μαθήματα που θέλουν να διδάξουν στους δημοσιογράφους γιατί δυστυχώς για όλους πλέον τα αφηγήματα εξαντλούνται.
Σ: Γεγονός πάντως παραμένει ότι η πρώτη πτήση τσάρτερ από Δανία, που με τόσο ενθουσιασμό, διαφήμιζε η Δημοτική Αρχή και με τόση ελπίδα για οικονομική ανάσα ανέμενε η αγορά της περιοχής, μάλλον ναυαγεί… Χωρίς καύσιμα, πτήση τσάρτερ δε θα φτάσει στα Γιάννινα…
Μ: Δυστυχώς φαίνεται ότι οδηγούμαστε προς ναυάγιο γι αυτή την πρώτη πτήση που όλοι περιμέναμε αλλά ας μην βιαζόμαστε ίσως τελευταία στιγμή υπάρξει κάποιος άσσος της Δημοτικής αρχής και όλων των εμπλεκόμενων. Θέλω να πιστεύω πως ακόμη προτεραιότητα είναι οι πολίτες και η ανάπτυξη.
Σ: Πραγματικά το ευχόμαστε όλοι αυτό και θα είμαστε οι πρώτοι που θα συγχαρούμε τη Δημοτική Αρχή. Άλλωστε στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη της περιοχής και μόνο! Κανένα θέμα δε θα πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες! Ανέκαθεν όμως ήμουν υπέρ του να γνωρίζουν οι πολίτες την απόλυτη αλήθεια για όλα τα θέματα. Έτσι, πολλές φορές, αποφεύγονται και παρεξηγήσεις, Μίλτο. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει…
M: Φυσικά και θα είμαστε εδώ με ειλικρινές ενδιαφέρον για το θέμα και δε θα διστάσουμε να πούμε και συγχαρητήρια αν και όταν όλα αυτά τα προβλήματα λυθούν κι επιτέλους η πόλη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει. Μέχρι τότε όλα είναι υπό παρακολούθηση και υπό κριτική!
Σ: Θα σου έκλεινα ραντεβού στο αεροδρόμιο στις 5 Ιούνη αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να είμαι υπέρμετρα αισιόδοξη! Γι’ αυτό λοιπόν, θα σου δώσω ραντεβού για το βράδυ! Στις 22:00 στο TV1!! Τα λέμε εκεί!
Μ: Χαχαχαχ άσε και φοβάμαι λίγο τα αεροπλάνα. Τα πόδια μας στη γη λοιπόν, προσγειωμένοι και αληθινοί τα λέμε το βράδυ με λόγια σταράτα!

Σοφία-Μίλτος