Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ένα ακόμη βήμα στην εξωστρέφεια αλλά και την προώθηση του φυσικού, πολιτισμικού, ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού πλούτου της περιοχής κάνει ο Δήμος Πωγωνίου με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το μνημόνιο υπογράφτηκε από τις δύο πλευρές αποσκοπώντας στην επιστημονική και διοικητική συνεργασία τους και έρχεται να επισφραγίσει την ήδη στενή σχέση των δύο φορέων.

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο προαγωγής του επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτισμικού έργου, προώθησης της συμβολής στην ανάπτυξη των κοινωνιών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και ανάπτυξης ευρύτερων επιστημονικών και πολιτισμικών συμπράξεων.

Όπως υπογραμμίζεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, Δήμος Πωγωνίου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα προχωρήσουν στην συνδιοργάνωση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και κοινών πολιτισμικών δράσεων ενώ παράλληλα θα υποβάλλονται κοινές ερευνητικές προτάσεις. Τα χωριά του παραμεθόριου Δήμου θα δεχτούν την επίσκεψη μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών και μεταδιδακτορικών ερευνητών για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου ενώ το επιστημονικό έργο θα είναι προς άμεσο όφελος της τοπικής κι όχι μόνο κοινωνίας.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο Πωγωνίου η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ένα από τα κορυφαία, σε παγκόσμια κατάταξη, εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ευχαριστούμε θερμά την Πρύτανη κ. Άννα Μπατιστάτου και τις Αρχές του Πανεπιστημίου για τη διάθεση συνεργασίας. Τα αποτελέσματα αυτής της σύμπραξης μόνο θετικά μπορεί να είναι για την ευρύτερη περιοχή και τον πολιτισμό του Πωγωνίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.