Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κόνιτσα

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στην Κόνιτσα  από 24-27/9/2021, το Φεστιβάλ Αναρρίχησης με την επωνυμία «KonitsAthlon”, στα πλαίσια του έργου με τίτλο  «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή  Ελλάδα- Αλβανία»  με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR». Επικεφαλής εταίρος ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου  και συμμετέχοντες εταίροι ο Δήμος Κόνιτσας και ο Δήμος Πρεμετής .

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου πλήθος επισκεπτών κάθε ηλικίας εξασκήθηκε με την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών στο σπορ της αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Κόνιτσας, αλλά και στα μοναδικά αναρριχητικά πεδία της περιοχής, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ (rafting, Canoe-kayak, Paragliding, flyfishingκαι Trekkingσε οικολογικές διαδρομές γύρω από την Κόνιτσα). Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες ήταν δωρεάν και η υλοποίησή τους έγινε με απόλυτη ασφάλεια από έμπειρους επαγγελματίες των extremesports.

Την παρουσίαση του προγράμματος «EX.TOUR” έκανε ο projectmanagerτου έργου Μάνος Κυβεντίδης ο οποίος ανέπτυξε τα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα με στόχο  την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής Κόνιτσας και Πρεμετής μέσω του τουρισμού περιπέτειας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε πως «αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, θα πρέπει να εστιάσουμε στο φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και την παροχή υπηρεσιών», ενώ ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το πρόγραμμα EX.TOURγια την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Κόνιτσας, η οποία έχει συνδέσει εδώ και χρόνια επιτυχώς το όνομά της  με τις  υπαίθριες  αθλητικές  δραστηριότητες και θεωρείται, όχι άδικα, παράδεισος για τους λάτρεις των extreme sports.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου φιλοξενήθηκαν στην Κόνιτσα γνωστοί ΕλληνεςTravelBloggersοι οποίοι με συνεχείς αναρτήσεις τους στα socialmediaδιαφήμισαν τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν.

Παράλληλα το Φεστιβάλ Αναρρίχησης και οι παράλληλες δράσεις προβλήθηκαν μέσα από ζωντανές συνδέσεις σε ενημερωτικές εκπομπές κεντρικών ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες. Για τη νέα χρονιά προγραμματίζονται και άλλες τέτοιου είδους δράσεις, ώστε να καταστεί η περιοχή μας πόλος έλξης, μετά και τις συνεχείς παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την τουριστική προβολή της περιοχής.