Πρόεδρος της Βουλής: «Μια σημαντική μέρα για το ελληνικό Κοινοβούλιο η εκλογή Ρουσόπουλου ως Προέδρου της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής την εκλογή του βουλευτή, κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου, στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακοίνωση η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των κομμάτων.

 

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας η σημερινή «είναι μια σημαντική μέρα για το εθνικό Κοινοβούλιο» καθώς «για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός εξελέγη παμψηφεί σε αυτό το σημαντικό διεθνές αξίωμα, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης -του παλαιότερου και επιφανέστερου διεθνούς οργανισμού- που έχει ως στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, εκπροσωπώντας το Σώμα, συνεχάρη θερμά τον κ. Ρουσόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, «το οποίο προάγει τον κοινοβουλευτισμό, την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό», υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια σημαντικά διεθνή αξιώματα».